Home » Blog » TIPS VOOR EEN MOOIE HUID!

TIPS VOOR EEN MOOIE HUID!

Hoe werkt onze huid nou eigenlijk?

 

Er zijn vele meningen over onze huid, wat is nou goed voor onze huid en gebruiken we wel de juiste crème?                                                                                                                               Ik ga proberen om u uit te leggen hoe onze huid nou eigenlijk werkt en waarom de één bijvoorbeeld sneller rimpeltjes krijgt en de ander een slappere huid.

 

Celdeling:

Onze huid is het grootste orgaan van ons lichaam en vormt de bescherming voor o.a. onze organen, botten en spieren. De huid  bestaat uit 3 huidlagen namelijk de HUID TIPS MOOIE HUIDopperhuid, lederhuid en de onderhuid. De bovenste laag de opperhuid bestaat weer uit 5 verschillende huidlagen, deze zijn erg belangrijk voor de bescherming van externe invloeden zoals  bacteriën en virussen maar ook tegen de zon (ultraviolette straling).

De opperhuid loopt vanaf boven de platte dode huidcellen (hoornlaag) tot aan onder de levende, delende cellen, de basaalcellaag. Wanneer er een peeling wordt toegepast op de huid worden de dode huicellen dus oa. de hoornlaag verwijderd en krijg je dus een frissere en stralende “nieuwe” huidlaag.  Wel is het dan erg belangrijk dat deze laag goed wordt beschermd tegen de schadelijke invloeden van buitenaf en vooral de zon, dus bescherm je huid goed na een peeling met een goede zonbescherming zoals de Uv-Defense.

 

Naarmate wij ouder worden vertraagt de celdeling, daarom is het goed om met regelmaat thuis je huid een goede peeling te geven of te scrubben. Hierdoor verwijder je op een milde manier de dode huidcellen en stimuleer je de celdeling, waardoor je dus een frissere uitstraling krijgt. Ook is het goed om af en toe in de kliniek een wat sterkere peeling te laten uitvoeren, hiermee kan je intensiever de dode huidcellen verwijderen en afhankelijk van de werkstof verbeter je ook de huidstructuur, het vochtgehalte en verminder je de lijntjes.

 

Doordat wij ouder worden veranderen de huidlagen ook, wanneer wij nog jong zijn werkt onze huid nog goed, zij is actief en kan zichzelf herstellen. De onderste levende huidlaag/cellen is/zijn dikker dan de bovenste “dode” huidlaag/cellen. Naarmate wij ouder worden verminderen alle functies van onze huid, hierdoor wordt de onderste levende huidlaag minder/dunner en wordt de “dode” huidlaag/cellen dikker. Dit is een proces dat wij weer willen omkeren zodat je cellen worden gestimuleerd en beter functioneren, met als resultaat dat de huid er gladder en stralender uitziet. Dit is dus o.a. de reden om regelmatig te peelen of te scrubben.

 

Waarom krijgt de één sneller rimpels en de ander een slappere huid?

twin-zon-roken

Tweeling met ieders een andere leefstijl

Het is genetisch bepaald of je sneller rimpeltjes krijgt op je bovenlip of kraaienpootjes. Natuurlijk is dat ook afhankelijk van vele invloeden van buitenaf maar ook van binnenuit. Wanneer je rookt zul je sneller rimpeltjes krijgen op je bovenlip, ook alcohol en de zon helpen niet mee voor een jonge stralende huid! Als je in je jeugd en tot je 30e veel in de zon hebt gelegen heb je op latere leeftijd meer kans op pigmentvlekken, rimpeltjes, huidverslapping en ook kans op huidkanker.

Van binnenuit is er ook veel mogelijk om huidveroudering tegen te gaan, wat veel mensen waarschijnlijk niet weten is dat de voeding die wij binnen krijgen ook voor een klein gedeelte naar onze huidcellen gaan. Daarom is het dus zo belangrijk om de juiste gezonde voeding binnen te krijgen met o.a. de juiste vetzuren zoals omega 3 en 6 maar ook kokosolie en zonnebloemolie zijn de juiste vetten voor ons lichaam en onze huid.  Het is zelfs zo dat als iemand een (sterk) vet tekort heeft in zijn of haar huid, dit door de juiste vetzuren in voeding maar ook in nutriceuticals zoals de Skin-X wordt verbeterd en de huid weer fijn en minder droog aan gaat voelen.

Vetzuren zijn ook belangrijk voor ons lichaam en onze huid, omdat een juiste vetbalans in onze huid er voor zorgt dat wij minder snel rimpeltjes zullen krijgen en onze huid ook minder snel zal verslappen. Dit komt doordat de vetzuren de vetbalans in onze huid aanvullen en het is bewezen dat een goede vetbalans zorgt voor betere aanmaak van collagene en elastine vezels.

 

Ook is voldoende water drinken van belang tegen lichaamskwaaltjes maar ook huidveroudering!

Iedereen weet het maar niet iedereen doet het, voldoende water drinken. Water is het zuiverste voor je lichaam en huid omdat het geen toegevoegde stoffen bevat zoals: pascaud producten met kortingsuikers, kleur- en smaakstoffen of zoetstoffen. Met elke 10 jaar dat wij ouder worden vermindert onze niercapaciteit ook ongeveer met 10%. Daarom is het alleen al belangrijk om 1,5 tot 2 liter water te drinken zodat wij onze nieren voldoende zuiveren en proberen te voorkomen dat ze slechter gaan functioneren. Maar ook voor onze huid is water belangrijk. Vanuit het water dat wij drinken krijgt de huid als laatste het vocht dat zij nodig heeft om goed te functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt krijgt je huid een tekort aan vocht met als resultaat een gedehydrateerde huid die minder goed functioneert en daardoor krijg je sneller droogtelijntjes.

Net zoals de juiste vetbalans is daarom de juiste vochtbalans ook van belang tegen  huidveroudering! Het is wel mogelijk om van binnenuit en buitenaf nog wat extra’s toe te voegen dat ervoor zorgt dat onze huid voldoende vocht krijgt namelijk Hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een huideigen stof dat het vocht bindt uit de diepere huidlagen. Je kan hyaluronzuur extra toevoegen doormiddel van oa. Mesotherapie waarbij je direct in de juiste huidlaag het hyaluronzuur inspuit. Maar ook in bepaalde crème’s zoals de 24 hour cream of het Hydrating mask zit hyaluronzuur en niet te vergeten in de Collastim. Hierin zit D-glucosamine sulfaat wat een bou

wstof is voor collageen maar ook Hyaluronzuur in de huid.

 Volgens mij genoeg redenen om dus weer voldoende water te gaan drinken!

Het komt er uiteindelijk op neer dat alles wat wij eten, drinken of door middel van voedingssupplementen binnen krijgen wordt opgenomen in ons lichaam en daar wordt doorgespeeld naar onze huid!  Daarom is het van belang dat wij ons bewust worden van ons voedingspatroon maar ook onze levenswijzen en minder goed functioneert en daardoor krijg je sneller droogtelijntjes.

voedingssuplementen voor vermminderen van rimpels en droge huid pascaud met kortingNet zoals de juiste vetbalans is daarom de juiste vochtbalans ook van belang tegen  huidveroudering! Het is wel mogelijk om van binnenuit en buitenaf nog wat extra’s toe te voegen dat ervoor zorgt dat onze huid voldoende vocht krijgt namelijk Hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een huideigen stof dat het vocht bindt uit de diepere huidlagen. Je kan hyaluronzuur extra toevoegen doormiddel van oa. Mesotherapie waarbij je direct in de juiste huidlaag het hyaluronzuur inspuit. Maar ook in bepaalde crème’s zoals de 24 hour cream of het Hydrating mask zit hyaluronzuur en niet te vergeten in de Collastim. Hierin zit D-glucosamine sulfaat wat een bouwstof is voor collageen maar ook Hyaluronzuur in de huid. Volgens mij genoeg redenen om dus weer voldoende water te gaan drinken!

 

Het komt er uiteindelijk op neer dat alles wat wij eten, drinken of door middel van voedingssupplementen binnen krijgen wordt opgenomen in ons lichaam en daar wordt doorgespeeld naar onze huid!  Daarom is het van belang dat wij ons bewust worden van ons voedingspatroon maar ook onze levenswijzen en gewoontes.

 

Wanneer u goed voor uw lichaam en huid zorgt door middel van de juiste voeding, levenswijze (niet roken, te veel in de zon of andere ongezonde gewoontes) en u daarnaast ook de juiste producten gebruikt en natuurlijk behandelingen in de schoonheidskliniek ondergaat, kunt u ervoor zorgen dat uw huid minder snel veroudert en er daardoor stralender uitziet!

 

info  Indien u meer informatie wenst kunt u altijd een afspraak maken voor een vrijblijvend intake gesprek en een huidscan zodat er voor u een persoonlijk         advies kan worden gemaakt om uw huid te laten stralen.

 

 

 

Huidverjongingsblog van Merle Bruyl, anti-aging en acné specialiste

Merle-Bruyl-van-Total-Beauty-95x951

vrijdag 17 oktober 2014 in Blog

Tip uw vriend(in) en ontvang 10 euro korting op uw behandeling wanneer zij haar eerste behandeling ondergaan heeft bij Total Beauty schoonheidsinstituut naar aanleiding van uw tip via onze site!
Ook uw vriendin ontvangt 5 euro korting op haar eerste behandeling bij Total Beauty schoonheidsinstituut n.a.v. deze online tip. U kunt onbeperkt uw vrienden tippen!
(Niet geldig in combinatie met cadeaubonnen)

Email vriend(in)*
Uw naam*
Uw email*
Bericht
Anti-spam code

captcha

Reacties

Naam *
E-mail *
Website
Uw reactie